Aktiivisuusranneke

Useat aktiivisuusrannekkeet on jo niin lähellä tietokonetta taikka mobiililaitetta, niin että niihin voi ladattua monenlaisia sovelluksia, joilla kohentaa omaa aktiivisuutta sekä liikuntasuorituksia. Itsekin käyttöohjeissa mainitaan sovelluksen nimi ACT2FIT. Tämä myöskin mieltää lähtemään liikkeelle, sikäli mikäli olet ollu liian kauan jatkuvasti paikallasi. Digitaalinen näyttö ei pakosti oo pakollinen ominaisuus, niinkuin Misfit Shinen tyyppiset laitteet on osoittaneet. Laitteen täytyisi mitata myös varmuudella staattisemmatkin lajit, niinkuin joogan, elikkä esimerkiksi sykemittarilla varustettu ranneke saattaisi toimia. Ranneke mittaa mahdollisesti unet hieman yläkanttiin. Tuki puhelimen notifikaatioille on mielestäni hyödyllinen lisäominaisuus aktiivisuusrannekkeessa.

Joihinkin aktiivisuusmittareihin on yhdistetty lisäksi askelmittari, jolloin mittari kykenee laskemaan askelten/aktiivisten askelten määrän harjoituksen aikana. Synkkauksen jälkeen saat hieman enemmän dataa ulos, kuin treenin keston, kulutetut kalorit, keskisykkeen sekä kuvaajan sykkeestä treenin kuluessa. Tästä syystä sen objektiivinen mittaus voi aiheuttaa yllättäviäkin tuloksia. Ennen kaikkea aktiivisuusrannekkeet pyrkivät saamaan ihmisen liikkeelle. Se myös kertoo, oletko ”on track”, täten seuraatko rannekkeen suunnitelmaa kalorinpoltosta ja kävelyn määrästä. Leikkausoperaatiossa selvisi myös, miksi tämä ylimääräinen tappi tuli mukana.

Aktiivisuusranneke on kallis, paitsi että on tuo varsinkin näin aluksi lisännyt fyysistä aktiivisuutta. Ensin laitteen lataaminen käyttökuntoon sekä muut lataustiedot. Määrä mittareista ovatkin tarkoitettu kestämään rajujakin oloja. Aktiivisuustasot ja mittaustulosten osuvuus. Toisaalta laitteen mukana saa usein liki täydellisen paketin mitä voi käyttää muuhunkin kuin ainoastaan juoksuun. Suosittelen silti hommaamaan harkitusti lahjan ja sanomaan jotta se on tulossa lahjan saajalle.

Aktiivisuusranneke on nimittäin mielestäni tavallisen tallaajan vekotin tehty tavallaan juuri minunlaiselleni jokseenkin valveutuneelle, sillä laiskanpuoleiselle liikkujalle, mikä tahtoisi liikkua isompi määrä. Työpaikalla ovat ihan hyvä seurata tätä, sanoo lääkäri. Rannekkeessa ovat kokoaikatoiminen askelmittari, jota käsitettiin olevan mielenkiintoista seurata. Kyselytutkimusten mukaan noin 10 prosenttia aikuisista täyttää suosituksen kummankin osan, sanoo Husu. aktiviteettina), kävelynä (eli tason 2. Samalla jahka kirjoittelee läppärillä, jalat tekevät kävelytreeniä. Muissa mittareissa ominaisuudet ajavat yli kauneudesta sekä ulkoasu pysty olla hyvinkin ”kohlo”. Jotkin mittarit antavat myöskin palautetta sekä jaottelevat liikunnan sen tehon perusteella terveysliikunnaksi taikka kuntoliikunnaksi. Ero ei ole lukuina valtava lukuunottamatta prosentuaalisesti niissä onkin merkittävästi eroa. Aktiivisuusranneke tämä sinulle mahdollisuuden seurata omaa aktiivisuuttasi ongelmitta. Puhelin kuten myös ranneke eivät yleensä muodostaneet yhteyttä keskenänsä taikka synkronointi ei lähtenyt käyntiin.

Lumian omistajan ei kannata TW64:a ostaa, siinä tämän kanssa toimiva sovellus ei oo saatavana ollenkaan Windows-puhelimelle. Sen pidä sisällään on kiihtyvyysanturi, mihin onkin mallinnettu kävelyn ja juoksun liike. Niin ikään moni suomalainen mies uskoo kuntonsa pysyvän terässä kalastustai metsästysharrastuksen ansiosta. Olivat mielenkiintoista seurata miten hieman istumatyössä tulee liikuttua, numero alkoi ikääntyy kunnolla vasta, jahka poistui työpaikalta lenkkipolulle. Ongelmalliseksi osoittautui silti herätyksen asettamisen vaikeus. Sitä klikkaamalla sain ladattua ilmaisen ohjelman iPadiin. Ranneke tuntuu helppokäyttöisemmältä kuin sykemittari sekä luotettavammalta kuin askelmittari. Loop pykee lähettämään iPhoneen muistutuksen, jos olet paikallasi liikaa.

Laite mittaa aktiivisuutta koko päivän ajalta ollessasi töissä, kotona vai treenaamassa, sekä melkein nukkuessa se mittaa unen levollisuutta. Myös akkukesto on yleensä rannekkeissa pitempi. Yllätyksenä tuli tieto yöllisestä nukkumisestani, aktiivisuusranneke kertoi, miten suuri määrä prosenttia yöstä olin ollu liikkumatta. Uusien tapojen opetteleminen, sekä esimerkiksi käveleminen kaupungille bussiin nousemisen sijasta tarttee rutiinien opettelua. Sekä siihen 45%:iin valitettavasti turtuu ajan kanssa kohta portaiden kävely unohtuu sekä kaupunkiin menee bussilla kävelyn sijaan. Palvelumme auttavat henkilöstöä tunnistamaan liikkumattomuuden määrän ja samalla lisäämään tietoisuutta passiivisuuden riskeistä ja tuottavat yksinkertaisia ratkaisumalleja sekä toimenpidesuosituksia liikkumattomuuden vähentämiseksi osana työpaikan pysyviä käytäntöjä sikäli yksilökuin yhteisötasolla.