Ilokaasu sifoni

Ilokaasua pidetään viihdekäytössä useita toisia huumaavia aineita parempana vaihtoehtona. Ilokaasun tuoma nousuhumalan kaltainen tila kestää vain joitakin minuutteja, eivätkä tästä käy suinkaan krapulan kaltaista jälkitilaa, joten ilokaasua saatetaan käyttää viihdetarkoitukseen nykyään jotta tahansa, toisin kuin esim. alkoholia, minkä aiheuttama humalatila kestää jopa kymmeniä tunteja.

Vaikka ilokaasun käytön haitoista onkin varoiteltu mediassa, ovat käytön haitat saletimmin esim. juuri viinan aiheuttamia haittoja merkittävästi vähäisempiä. Alkoholiin kuolee suoranaisesti vuosittain tuhansia tyyppejä, jahka jälleen varmuudella ilokaasun aiheuttamia kuolintapauksia ei oo tiedossa koko maailmassa kuin muutamia. Lisäksi alkoholin aiheuttaman humalatilan vuoksi tehtyjen typeryyksien takia kuolee vuosittain tuhansia kansalaisia.

Ilokaasua käytetään viihdekäyttöön erityisesti KeskiEuroopan klubeilla, vain ilokaasun viihdekäyttö on yleistynyt runsaasti kuluvan aikoina myös meillä Suomessa. Ilokaasua voi kevyesti tilattua netin vaikutuksesta kotimaassa toimivilta yrityksiltä, ja prosenttimäärä ilokaasua välittävistä kauppiaista on alkanut perustamaan myöskin kivijalkamyymälöitä, mistä ilokaasupatruunoita ja sifoneita voi tilata paikan päältä.

Ilokaasua voi tosiaan nykyään varsin ongelmitta, eivätkä tätä tarvitse enää tilata ulkomailta. Ilokaasun ostaminen ja myynti on 100% laillista, eivätkä laissa oo kielletty ees ilokaasun käyttämistä päihdetarkoitukseen. Täten poliisit eivät voikin puuttua asiaan, kuitenkin näkisivätkin jonkun imppaamassa ilokaasua, eikä ilokaasua viihdekäyttöön käyttävien tarvitse eli turhaan pelätä käyttämisestä aiheutuvan mitään sanktioita.

Ilokaasu

Ilokaasun viihdekäyttö onkin ollu käynnissä olevan aikoina kotimaassa huimassa kasvussa. Paremmin kivunlievitykseen tarkoitettuna lääkeaineena tunnetun kaasun suosio onkin noussut räjähdysmäisesti ainakin nuorten keskuudessa. Toki ilokaasua saattaa ostaa myös tavallisista keittiötarvikekaupoista, joissa myydään muutakin, kuten ilokaasua. Pelkästään sifoneiden ja ilokaasukapseleiden myymiseen erikoistuneiden myymälöiden hinnat on usein kuitenkin vahvasti edullisemmat, ja valikoimat laajemmat. Ilokaasu onkin ainoa toimiva ponneaine kermalle, silloin muut aineet aiheuttavat kermaan makuvirheitä. Jotkut nuorisoryhmät myös aika ajoin innostuvat kokeilemaan uusia trendikkäitä päihteitä.  Aikaisemmin ilokaasua sisällään pitävät sifonit olivat hyvin isoja ja kömpelöitä. Nyt ne ovatkin pienempiä sekä käyttäjäystävällisempiä sekä heitä on helpompi kuljettaa messissä, Perälä sanoo.
Pärisee paremmin, kertoo Jonas Kyllönen. Ilokaasua käytetään monesti yhdessä kannabiksen taikka toisten huumeiden kanssa. Harvalle riittää pelkkä kaasu. Siinä mielessä töölöläisbileet on poikkeukselliset. Ainoa päihde kaasun lisäksi on pöydällä nököttävä viinitonkka, josta eräät siemailevat ihan hieman maun takia.

Ilokaasu sekä viinan yhteisvaikutuksista ei tunneta mitään, jotta aiheesta ei oo tehty tutkimuksia. Myöskään ilokaasun pitkäaikaisen päihdekäytön vaikutuksia ei tiedetä. Ilokaasua saaneilla anestesia sekä kipupotilailla on raportoitu B12vitamiinin puutosta.

Käyttäjät silti imevät ilokaasua kermavaahdon pursottamiseen käytettävien sifonien ilokaasupatruunoista, mitkä ovat reippaan vähäisiä. Ilokaasua voidaan hengittää joko suoraan sifonista, vai tämä voidaan laskea sifonista ilmapalloon, josta tämä silloinkaan hengitetään keuhkoihin. Useiden käyttäjien mukaan ilokaasun vaikutus on voimakkaampi, jospa tämä imetään ilmapallon avustuksella suoraan sifonista hengittämisen sijaan. Joidenkin mielestä tällä ei sentään oo mitään merkitystä.

Useat lääkärit on varoitelleet ilokaasun aiheuttamista vaaroista, vain yhtään varmuudella ilokaasun aiheuttamaa kuolintapausta ei ainakaan väliaikaisesti ole tiedossa. On toki selvä asia, jotta ilokaasua ei oo tarkoitettu päihdekäyttöön, eivätkä minkään päihdyttävän aineen ottaminen ole ikinä totaalisen harmitonta. Allekirjoittaneen mielestä ilokaasu vaikka on huomattavasti harmittomampaa kuten esimerkiksi alkoholi, minkä käyttöä Suomessa pidetään yleisesti hyväksyttävämpänä, kuin monien toisten vaarattomampien päihteiden.