Polkupyörä

Sveitsiläinen Polkupyörä

Sveitsiläinen Polkupyörä

Laadukas harrastepyörä maksaa noin 700–800 eurosta ylöspäin kunnollisen maasto- vai maantiepyörän saa noin tuhannella eurolla. Viimeinen kohta liittyykin silloin vaihteisiin. Hän ymmärtää, jotta pyöräilykulttuuri ovat suomessa nuorempaa kuten vaikkapa Kööpenhaminassa ja Amsterdamissa. Vuonna 2001 tehdyn arvauksen mukaisesti maailmassa on nimittäin 1,4 miljardia pyörää sekä 340 miljoonaa autoa. Kaupallisissa keskuksissa mäet pääsee hissillä ylös ja radat tullaan omien taitojen suomaa vauhtia alas. Runkona ovat Trekin 520 teräsrunkoinen retkipyörä. Näiden lisäksi olisi hyvä olla messissä kulkeva kuusiokolo/yleistyökalu sekä pieni pumppu.

Maastopyörällä pyöräilijän jalan sisämitan ois hyvä olla minimissään noin 5 cm pitempi kuten pyörän standover heighti riippuen pyörän käyttökohteesta, jos käyttäminen on nimittäin XC-puuhaa rankempaa voi aiheuta rakoa olla pari senttiä enemmänkin. Pyöräilykuntien verkosto edistää pyöräilyä, varsinkin pyörän käyttämistä arjen matkoilla henkilöauton vaihtoehtona. Jospa haluaa kehittyä pyöräilijänä, lenkkien pituutta ja rasitusta kannattaa vaihdella. Rento pyöräilijä voikin jättää pyöränsä lähes kymmenien metrien päähän. Polkupyörä on nimittäin lihasvoimalla toimiva ajoneuvo, minkä rakenne perustuu yleensä kahteen peräkkäiseen pyörään, mitkä kombinoi runko. Maantiepyöräilyä voikin harrastaa lähes kaikilla seudun asfalttiteillä. Kuluvan kuuden talven aikana on kuollut keskimäärin 27 sekä loukkaantunut 960 pyöräilijää vuodessa.

Yleisesti ottaen maastokäyttöön kandee valita täysjousto, sikäli mikäli vaan budjetti kestää. Painaa kuten mikä, silloin on myös jämäkkä ja kestävä. Pärjätä työpaikkasi pyöränsäilytysmahdollisuudet. arkipyöriä, siinä toki joukosta löytyy myöskin kilpatason menopelejä. Edellä mainittuja karttoja kandee käyttää reittisuunnittelun tukena. Runsaaseen käyttöön, pidempään matkaan tai ympärivuotiseen ajoon kätevin vaihtoehto on etujousitettu maastopyörä. Perinteisesti rungon koko ilmoitetaan tuumissa, vaikkapa 18 taikka vaatteista tutuilla kokokirjaimilla, kuten M tai L kuten myös joskus myös senteissä. Jos jalat menee totaalisen suoraan molemmilta puolilta ilman lantion keinumista, satula on sopivalla korkeudella. Maastopyöräilyä seudulla saattaa harrastaa varsinaisesti joissa tahansa suunnassa poluilla, metsäteillä sekä latupohjilla. He ovatkin käteviä tilanteissa, mihin tavanomainen polkupyörä ei sovi.

Joiden kokoinen runko? kun välillä kakarana puhuttiin pyörien koosta, vertailtiin enimmäkseen renkaiden tuumakokoo. Polkupyörän aito runko- sekä rengaskoko ynnä rungon mukava mitoitus vaikuttavat tasapainoon sekä ohjauksen hallintaan. Näiden myös yhdet järeät mahdollisimman leveät (vähintään 2,4”, jos vain mahtuvat pyörimään pyörässäsi) nappularenkaat syksyn mutaan, bike parkkiin ja alkutalven lumille. Retkipyörä (tunnetaan myöskin nimellä touring-pyörä) on suunniteltu varsinkin pitkille matkoille, missä joutuu pystyä kuljettamaan paljon tavaroita mukana. Maailman terveysjärjestö WHO on kehittänyt laskentamenetelmän, minkä kautta onkin arvioitu tavoitteiden mukaisesti lisääntyvän kävelyn ja pyöräilyn terveysvaikutuksia Tampereella.

Pyöräilyreiteille on nimittäin määritetty Espoon laajuinen tavoiteverkko, mikä sisältää tavoitteellisen pyöräilyn pääverkon. Synkistä luvuista huolimatta, pyöräilyn liikenneturvallisuus onkin kohentunut merkittävästi viime 10 vuoden kuluessa. Kilometrin matkalla vauhdilla 16 km/h pyöräilevä kuluttaa 0,9 kilojoulea sähköä jokaista kehon kilogrammaa kohti, kun vastaavasti juoksija kuluttaa 4,0 kilojoulea. Sekä sateella ilma onkin raikasta ja puhdasta hengittää. Suurimmat erot ovatkin rungon geometriassa, sillä cyclocross-pyörässä onkin enemmän maavaraa ja ajoasento onkin hieman pystympi.

Intensiivisessä käytössä, kuten pitkillä päivittäisillä työmatkoilla, pyörän ketjuvaihteiden kuluminen tarkoittaa, niin että yksittäisiä rattaita, rataspakkoja ja ketjuja on vaihdettava ehkäpä useampiakin kertoja vuodessa. Pienetkin erot hyötyjen sekä kustannusten arvioinnissa kertautuvat niin, jotta laskelman lopputulos muuttuu helposti paljon. Lyhyille matkoille optimoituun aika-ajopyörään verrattuna maantiepyörä tarjoaa ajajalleen mukavamman matkan myöskin tunteja kestävillä matkoilla. Että pyöräilyssä niveliin kohdistuva kuormitus on pientä, laji käy lisäksi ylipainoisille ja tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville. Siinä suurimmat pohdinnat osuvat rungon materiaaliin, alumiiniä taikka terästä. Pyöräily on ympärivuotinen harrastus.

Pyörän takanavan sisään rakennetut rumpujarrut on yleisiä ainakin vaihteettomissa pyörissä. Järjestely vaatii pientä suunnittelua kuten myös tietysti sen, jotta fillarille onkin turvallinen säilytyspaikka työpaikalla. Hyvän pyöräilyasennon tunnistaa siitä, että selkä on pyöristyneenä eteenpäin, napaa painetaan kohden selkärankaa. Esim. kauppaan, töihin taikka kouluun pyörällä polkeminen on luonnollista ja tehokasta terveysliikuntaa, jonka hyödyt kaikki kokee omassa kehossaan. Parvet kohtaavat kaaosmaisesti, kun valot vaihtuvat vihreäksi. Hän ottaa vaikka terveesti oman tilansa. Työnantajat saattavat myötävaikuttaa monin tavoin työmatkapyöräilyn suosioon. Näytä suuntamerkki aikaisemmin kääntymistä.