Talvitakki asustaa mut, vaikea valinnan helppous

Talvitakkien mallit ovat vuosia pysyneet klassisina. Jos kävelet työmatkasi enimmäkseen omalla autolla taikka joukkoliikennettä käyttäen ja tyylisi on muutenkin juhlavampi, niin linjakkaat, polviin ulottuvat tai tätä lyhyemmät villakangastakit sopivat käyttötarpeisiisi parhaiten. Villakangastakit sopivat parhaiten vähemmän vaativiin olosuhteisiin.

Valikoima kattaa erilaisia värejä, materiaalija sekä kokoja. Ajattelin kuitenkin uhrata sen verran rahaa uuteen talvitakkiin, minkä todellakin on tarpeen. Tänä talvena trendikkäät toppamateriaalit ovatkin metallinhohtoisia sekä merkit naisellisia. Tätä on tässä jo etenkin viimeiset muutama vuotta metsästetty nimenomaan nykyisin ajankohtaisen mallin mukaisia villakangastakkeja, vaan tähän saakka he ovat etenkin Suomen putiikkien valikoimissa melkeinpä loistaneet poissaolollaan…Joten miksi onkin näin, oi MIKSI juuri NYT tämä täydellisten talvipalttoiden esiinmarssi, kun pakottavaa tarvetta uusille takkihankinnoille ei edes tulevalle talvelle välttämättä ois.

Talven pakkaset taittuvat huomattavasti helpommin, jahka ylläsi onkin superlämmin ja laadukas naisten talvitakki. Myös moderneja, laadukkaita merkkivaatteita voi löytää halvalla nettipalstojen kaupataan -osioista ja nettikirpputoreilta. Se oli tummansininen duffeli, mitä käytin taas seuraavat viisi vuotta, kunnes tympäännyin koko reuhkaan pysyvästi. tunnesiteeni siihen ovatkin vähäiset. Musta sekä kameli on klassisia värejä, minkä vierellä nähdään nykyisin myös sinapinkeltaista sekä ruosteenruskeaa.

Kohta alkaa olla talvitakkikausi käsillä. Suomen ilmasto määrittelee usein tän, mitä milloinkin kandee pukea päälleen. Aijjoo, taisin vetää yläasteen- sekä lukion todella pitkälti yhdellä samalla mustalla toppatakilla… Syksyn takkivalikoimia tutkaillessani olen silti saapunut siihen tulokseen, jotta jokainen kivat takit ovat huomattavan kalliita, täten lopulta kustannukset menevät aika lailla tasan sikäli itsetehdyn kuin ostetun välillä. Joko kaivat vanhan takkisi kesäsäilöstä vai silloinkaan onkin aika suunnistaa liikkeeseen hankkimaan uutta.