Onko sähkötupakka haitallinen?

Mitä isompi kapasiteetti, tätä enemmän sähkötupakasta saa henkosia yhdellä latauskerralla. Patruunoita ei tartte olla vaihtamassa usein, eli saatetaan sanoa, niin että polttaminen onkin vaivatonta. Nestepatruunoita voi ostaa joko valmiiksi täytettyinä taikka ostamalla pullotettuja täyttönesteitä, mitä käytetän siten, jotta niistä kaadetaan nestepatruunaan uutta nestettä tippa kerrallaan sikäli kauan, jotta nestepatruuna ei enää kykene imemään enemmän nestettä.

Nikotiinia sisältävää nestettä tämän sijasta ei saa myydä kotimaassa, vaan saa ostaa ETA-alueelta sekä maahantuoda omaan käyttämiseen Suomeen. Sähkötupakka onkin siis melko terveellinen asia aitoon tupakkaan verrattuna. WHO kanta onkin, niin että laitetta ei ole tieteellisesti osoitettu toimivaksi tupakoinnin lopettamisen apuvälineeksi. Aloittejalle on olemassa aloituspakkauksia, missä on messissä jokainen tarpeellinen käyttöä varten.

Siksi tutkimustuloksiakaan ei nykyään saada. Savuttomat savukkeet sekoitetaan usein elektronisiin savukkeisiin. Onko sähkötupakan käyttäminen vaikeaa? Sähkötupakan käyttö on varsin iisiä. Tämä onkin saavuttanut maailmalla merkittävän suosion ja rantautuu nyt hyvää vauhtia Suomeen. Uloshengitettäessä vesihöyryä vapautuu myöskin ruumiinlämpöisenä, joten joista vettä voisi keuhkoihin tulla? sekä sitähän vapautuu myös silloin jahka ei vedä sähkötupakkaa, täten vesihöyry haihtuu keuhkoista jos ei ole sähkötupakan ketjupolttaja.

Sähkötupakka – Erilainen tupanki

Lisäksi pienessä osassa molempien valmistajien patruunoita oli röökille ominaisia nitrosoamiineja.  Sähkötupakkaa ei nyt silloin saa enää markkinoida 12kk 2012 alusta lähtien suinkaan. Palopäällikön mukaisesti uhri käsitettiin olevan käyttäny sähkötupakkaa apukeinona kessusta vieroittautumisessa. Sähkötupakan nesteiden sisältö vaihtelee, vain enimmäkseen nestemmäinen aine koostuu suurelta osin propyleeniglykolista vai glyseriinistä, jota on jatkettu vedellä ja erilaisilla makuaineilla.

Sähkötupakka liikkeitä

Ajan kuluessa, useiden latauskertojen kuluttua patteri pienenee käyttökelvottomaksi kuten kaikkien muidenkin akuilla toimivien laitteiden. Olin niin tottunut sen takia jatkuvaan huonoon oloon etten enää edes muistanut miltä vaikuttaa olla täysissä voimissa. Ongelma onkin vielä sama kuin piikkihuumeiden käyttäjillä, silti korvaushoidossa saa samaa tavaraa sikäli ’nousut’ jäävät saamatta. Tottumus sekä tapa röökata tietyissä tilanteissa onkin merkittävä.

Tupakassa onkin yli 35 tunnettua karsinogeenia (syöpää aiheuttavia aineta). Sähkötupakan nesteitä, joita käytetään muodostamaan savunkaltaista savun kaltaista, onkin tarjolla laajalti ja pullotetussa muodossa uudelleentäyttöä varten isompina määrinä kerrallaan niin että valmiiksi täytettyinä kertakäyttöisinä nestepatruunoina.

Comments are closed.