Sähkötupakka – vaara tai positiivisuus?

PG puolestaan on nesteenä ohuempaa ja se muodostaa höyryä nopeammin saaden tämän tuntumaan “ärhäkämmältä” kurkussa. Tämä tarkoittaisi, niin että nykykäytäntö, missä sähkötupakan nikotiininesteet tilataan internetistä EU:n alueelta, ei enää onnistuisi. Se koostuu kolmesta pääosasta, mitä on patteri, patruuna ja höyrystäjä. Voit valita erimakuisia tupakoita mitkä jäljittelevät eri tupakkamerkkejä tai voit iloita muun muassa kahvin, vaniljan, mansikan, limen, suklaan tai vaikka mentholin mausta.

Höyrystäjä onkin normisti tuotteen pienin määrä sekä metallia, jahka taas cartomizer onkin melkein aina muovista tuotettu. Sähkötupakka on ainoa tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettu keino minkä tarjoaa myöskin tupakoimisen tunnelman./ Kaiken tämän lisäksi sähkötupakointi on halvempaa kuin tupakanpoltto. Sitä ainetta käytetään normaalisti elintarvikkeissa ja kosmetiikkatuotteissa.

Savuttomat rööki sekoitetaan monesti elektronisiin savukkeisiin. Sähkötupakointi voi hieman laskea tavallisten tupakan kulutusta, vain tämä ei se pakosti suurta muutosta nikotiininkäyttöön. Nesteitä on saatavilla erimakuisia sekä -vahvuisia versioita.

Tämä ei sentään meinaa, niin että he maistuisivat pahalta. Jos näet sähkötupakassasi napin, onkin kyseessä manuaalinen malli, sekä jos nappia ei oo näkyvillä, onkin kyseessä automaattimalli. Sähkötupakan  suosio on muutaman käynnissä olevan vuoden aikana kasvanut merkittävästi. Joka kolmas tupakkasairaus, sydän- ja verisuonitauti johtuu syöpäkääryleistä. Akku lahjoittaa sähkösavukkele virtaa.

Jostain syystä jopa kaikki normaalin savukkeen paksuiset akut ovatkin automaattisia. Tuotteessa onkin ainoastaan nikotiiniä, mitä vapautuu suukappaleen läpi, täysin kuin tupakoitaessa. Toisessa kanteessa käsiteltiin Pohjois-Rhine-Westphalian terveysministeriön 16.12.2011 julkaisemaa lehdistötiedotetta, jossa varoitettiin kauppiaita myymästä nikotiinia sisältäviä nesteitä rangaistuksen uhalla, ellei niitä ole lääkehyväksytty.

Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa saattaa kuitenkin tuoda sekä ostaa ulkomailta. Mikään tutkimus ei oo todennut, niin että sähkötupakka olisi vaarallista. Sähkötupakan toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen välineenä ja sen terveysvaikutuksista onkin ristiriitaisia tuloksia. Sähkötupakka on mahtava tuote, silloin tupakoitsijan ei tartte luopua tavastaan, mutta pystyy tuprutella jatkossa vailla myrkyllisiä kemikaaleja ja pahan hajuista hengitystä.

Comments are closed.