Sulkapallossa on tottakai myös ilonsa.

Aitosulkaisella pallolla se yleensä ottaen merkitsee, että yksi tai useampi sulka on mennyt poikki. . Säilytä sulkaiset pallot aina suljetussa tuubissa. Mitä eroamuovipallolla jasulkaisella pallolla on? Kuten jo nimi kirjoittaa, muovipallot tuotetaan synteettisestä muovista. Se on siksi suosittu, sekä jopa suositeltava, vasta-alkajien peleissä.

Kalleimmat kilpamailat maksavat lähes näin 200 euroa, harrastajamailoja voi näin 50 eurosta lähtien. Tykkään huomata huippusulkapalloa. Kilpapelaajat ja pidempään sulkapalloa harrastaneet käyttävät jopa yksinomaan aitosulkapalloja. Huoneolosuhteissa pallot säilyvät hyvinä parin kuukauden. Kenttäpuoliskon takaosa on myös jaettu kahteen syöttöruutuun. Mitä eri nopeuksisa palloja on olemassa ja jota eroa näillä nopeuksilla on? Muoviset pallot jaetaan kolmeen eri nopeusluokkaan: vihreä, sininen sekä punainen, joista vihreä onkin hitain, punainen nopein ja sininen tästä väliltä.

Harrastajalle jänteiden merkitys pelisuoritukseen onkin vähäisempi, sekä harrastamailoissa on suositeltavaa käyttää vähän paksumpaa ja kestävämpää jännettä kireydellä 9–12 kg. Mailan alaosassa on päällysnauha täten ns. Verkkopylväiden tulee olla nelinpelisivurajojen kohdalla.

Nopeudella tarkoitetaan pelivälineen huippuvauhtia. Tuo rikkinäinen mailasi korjattavaksi. Harjoittelulla voidaan kehittää sitä, miten paljon voimaa urheilija voi tuottamaan nopeassa ajassa. Sulkapallo onkin fyysisesti rasittava laji ja nostaa kuntoa. Vanhan kuluneen gripin päälle voi kääriä uuden päällysteen. Jos aitosulkainen pallo pääsee kuivumaan, tämän käyttöikä lyhenee selkeästi.

Sulkapallo on hyvä terveysliikuntalaji ja sopii kaikille!

Muovipalloissa turvallinen lähtökohta onyleensä sininen nopeusluokka. Halleilla heitä välillä kaupataan yksittäinkin. Hän edustaa berliiniläistä Herthaa Saksan Bundesliigassa. Vuonna 1944 perustettiin lajin erikoisseura Helsingfors Badminton Club sekä tästä kymmenen vuoden päästä, 1954, lausuttiin Suomen Sulkapalloliiton syntysanat. Oikea taktiikka olisivat varmaan olla hyökätessä peräkkäin ja puolustaessa rinnakkain.

Jos lyö kovaa suoraan vastustajan mailaan, ratkaisu ei enimmäkseen oo paras mahdollinen, emuloi sulkapallomaajoukkueen valmentaja Veli-Markus Melleri. Virallisissa kilpailuissa käytetään yksinomaan aitosulkaisia palloja. Melleri löytää kolme syytä sille kohtalolle, miksi onkin näin lyöntienennätykset ovatkin parantuneet merkittävästi takavuosista. Ihanteellinen kosteus on 80-100%. Pallon lentoon vaikuttavat oleellisesti paikalliset olosuhteet (ilmankosteus, lämpötila ja ilmanpaine), elikkä palloja joudutaan valmistamaan nopeudeltaan eri sorttisia.

Sulkapallossa on tietysti myös hyötynsä.

Pallon lentoon vaikuttavat lämpötila ja ilmanpaine, elikkä sulkapalloja joudutaan valmistamaan nopeudeltaan monenlaisia. Säilytys ehdottomasti järkevässä paikassa jospa tahtoo että he kestää.